Ambtenaren vinden ruim vier ton cocaïne in Rotterdam, verstopt tussen sojabonen

Ambtenaren vinden ruim vier ton cocaïne in Rotterdam, verstopt tussen sojabonen

Douanebeambten in de Rotterdamse haven hebben cocaïne met een straatwaarde van 313 miljoen euro in beslag genomen in een partij sojabonen uit Paraguay.

De drugs, in totaal bijna 4,2 ton, waren verstopt in zakken sojabonen en verspreid over twee containers. De containers zijn afkomstig uit Paraguay, maar zijn overgeladen op een tweede schip in Uruguay.

De vangst is een van de grootste die ooit in Rotterdam is gevonden, maar het record dateert uit 2005 toen ambtenaren 4,6 ton cocaïne in één lading vonden.

Dit weekend hebben functionarissen in Colombia en Panama ook grote hoeveelheden cocaïne onderschept die volgens hen op weg was naar Rotterdam. Ongeveer 2 ton werd gevonden in de haven van Cartagena en nog eens drie ton in Colombia.

In september publiceerde de Europese politieorganisatie Europol een rapport waarin staat dat het toegenomen gebruik van zeecontainers om drugs te verbergen de hoogvolume havens van Antwerpen, Rotterdam en Hamburg het nieuwe epicentrum van de Europese cocaïnemarkt.

Hoewel Antwerpen de grootste aankomsthaven voor cocaïne is, is het grootste deel van de drug ‘waarschijnlijk bedoeld voor organisaties die vanuit Nederland opereren, van waaruit de cocaïne verder wordt gedistribueerd naar andere Europese bestemmingen,’ aldus Europol.

Nederlandse douanebeambten hebben vorig jaar zo’n 48.000 kilo cocaïne in beslag genomen in de havens en op Schiphol, een stijging van 24% ten opzichte van 2019.

Aanvallen in laboratoria nemen ook toe. Afgelopen juli heeft de politie het grootste cocaïnelaboratorium ooit in Nederland opgepakt en daarbij 17 mannen gearresteerd, waaronder 13 Colombianen.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment