Ambtenaren sluiten meer illegale bordelen tijdens sluitingen van het coronavirus

Ambtenaren sluiten meer illegale bordelen tijdens sluitingen van het coronavirus

Gemeenteraadsleden behandeld meer illegale bordelen tijdens twee jaar coronabeperkingen, vertellen politiechefs aan nieuwswebsite Nu.nl.

Sekswerk was tijdens een groot deel van de crisis verboden, samen met andere zogenaamde contactberoepen, maar het aantal illegale bordelen dat door functionarissen werd geïdentificeerd, steeg, aldus Nu.nl.

Zo merkten ambtenaren in Den Haag in 2020 op dat sekswerk was verplaatst naar hotels, en in 2021 naar privéwoningen. In 2020 werd één pand in gebruik als bordeel gesloten, in 2021 zes.

In Amsterdam kwamen ambtenaren in actie om in 2020 27 illegale operaties in woningen, massagesalons en hotels te stoppen, en nog eens 49 in 2021. Het beeld was vergelijkbaar in Rotterdam.

Nederland legaliseerde bordelen in 2000. Volgens een rapport van het ministerie van Justitie dat gepubliceerd in februariheeft ongeveer een derde van de grotere Nederlandse gemeenten vergunningen afgegeven voor sekswerk, voornamelijk voor seksclubs en privéhuizen.

Groepen voor de rechten van sekswerkers hadden gewaarschuwd dat de sluiting van bordelen vrouwen zou dwingen om illegaal te werken, omdat velen dat deden uitgesloten van overheidssteunregelingen.

Hoewel sekswerkers geacht worden zich in te schrijven bij de Kamer van Koophandel (KvK) en belasting te betalen, zijn velen niet ingeschreven en kwamen niet in aanmerking voor een van de steunmaatregelen voor zelfstandigen. Ook niet-EU-onderdanen zonder papieren werden uitgesloten van financiële steun.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment