Ambtenaren in Hongkong proberen Nederlandse hamsters op te sporen – met Covid

Ambtenaren in Hongkong proberen Nederlandse hamsters op te sporen – met Covid

De autoriteiten in Hong Kong willen de verblijfplaats van hamsters, naar verluidt geïmporteerd uit Nederland, die mogelijk besmet zijn met het coronavirus, opsporen.

Een deel van de hamsters werd verkocht in een dierenwinkel waarvan de eigenaar sindsdien het coronavirus heeft, lokaal gemiddelde gemeld. Na testen van de dieren in de winkel bleek dat elf hamsters de Delta-variant hadden.

Hong Kong is het afgelopen jaar door strenge maatregelen nagenoeg vrij geweest van besmettingen met het coronavirus. Mensen die in de afgelopen drie weken een hamster hebben gekocht, zijn aangespoord om het dier niet te knuffelen en de ‘hamsterhotline’ te bellen zodat het kan worden opgepakt en gedood.

Ook de andere dieren in de winkel, die negatief testten, werden afgemaakt. Het ruimingsbevel geldt voor alle hamsters die zijn gekocht in Hong Kong sinds 22 december, toen een zending dieren uit Nederland arriveerde. Een tweede zending arriveerde op 7 januari, de Zuid-Chinese ochtendpost zei.

De gezondheidsautoriteiten van Hong Kong zeiden op een persconferentie dat het virus mogelijk van de hamsters op mensen is gesprongen. ‘Als je een hamster hebt, houd hem dan binnen’, zei gezondheidschef Leung Siu-fai. ‘Kus je hamster niet.’

Hong Kong heeft nu de verkoop van alle hamsters en kleine knaagdieren verboden.

De overdracht van besmettelijke ziekten van dier op mens draagt ​​naar verwachting niet significant bij aan de verspreiding van het coronavirus, hoewel in Nederland besmette nertsen het virus mogelijk heeft doorgegeven aan werknemers.

‘We weten dat ook honden, katten, fretten en hamsters het coronavirus kunnen krijgen’, zegt een woordvoerder van het ministerie van Landbouw tegen de NOS. ‘Maar tot nu toe is dat niet aangetoond dat het een relevante rol speelt bij coronavirusinfecties bij mensen.’

Het ministerie zei dat het contact zou opnemen met de autoriteiten van Hongkong om de informatie te verifiëren en zei dat het het RIVM zou inschakelen als het virus de sprong van hamster naar mens heeft gemaakt.

Volgens het RIVM blijkt uit Nederlands onderzoek dat de meeste dieren met coronavirus besmet zijn door hun baasjes en dat hun symptomen over het algemeen mild zijn.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment