Ambtenaren houden de ontwikkelingen rond het coronavirus nauwlettend in de gaten terwijl scholen teruggaan

Ambtenaren houden de ontwikkelingen rond het coronavirus nauwlettend in de gaten terwijl scholen teruggaan

Hoewel het aantal positieve coronavirus-tests lijkt te zijn gestabiliseerd tussen 17.000 en 18.000 per week, maken functionarissen zich zorgen over een mogelijke ‘stilte voor de storm’ in de herfst, nieuwswebsite Nu.nl woensdag gemeld.

De stabilisatie was te verwachten, zegt Aura Timen, directeur van volksgezondheidsinstituut RIVM op de website. Maar dit najaar, zei ze, zal een grote inspanning nodig zijn om een ​​eventuele toename van het aantal positieve tests af te remmen.

‘Het valt nog te bezien of het een echte golf zal zijn, maar er zal een toename zijn, wat er ook gebeurt’, zei ze. ‘De zomervakantie is net voorbij en we zullen de komende weken zien hoeveel [coronavirus] we hebben geïmporteerd uit het buitenland,’ zei ze.

Dinsdag publiceerde het RIVM nieuwe cijfers waaruit blijkt dat één op de acht besmettingen gelinkt is aan een school of kinderdagverblijf – het dubbele van begin juni.

De grootste leeftijdsgroep in termen van nieuwe gevallen was die van 10 tot 14-jarigen en dit, zei Timen, is een indicatie dat het heropenen van de scholen zal leiden tot een toename van infecties.

‘Het is goed dat kinderen worden getest en dat is ook aan te raden’, zegt ze. ‘Dat betekent dat mensen beter worden beschermd, ook als ze volledig zijn ingeënt.’

Slechts 31% van de 11-plussers is tot nu toe gevaccineerd, maar tegen eind september zal iedereen die wil worden gevaccineerd een prik kunnen krijgen, zei ze. ‘Tot die tijd moeten we ons nog aan de basisregels houden en dat is niet voor niets.’

Quarantaine

Eerder deze week, bleek dat de coronavirusadviseurs van de regering kunnen aanbevelen om de quarantaine regels voor basisscholen, zodat hele klassen niet thuis hoeven te blijven als één leerling positief test.

Op middelbare scholen moeten alleen leerlingen die intensief contact hebben met een besmette leerling thuisblijven.

Minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge publiceert op 20 september nieuwe richtlijnen die vijf dagen later in werking treden.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment