Almere krijgt tentenkamp om 450 vluchtelingen te huisvesten naarmate huisvestingscrisis verergert

Almere krijgt tentenkamp om 450 vluchtelingen te huisvesten naarmate huisvestingscrisis verergert

In Almere zijn dit weekend militairen opgeroepen om tenten op te zetten als noodopvang voor 450 vluchtelingen.

Zondag arriveerden de eerste asielzoekers op de locatie en maandag zullen zo’n 200 in de tenten worden gehuisvest, aldus COA.

De tenten zullen twee weken in gebruik zijn, terwijl op het terrein tijdelijke huisvesting wordt gebouwd, die daar maximaal een jaar zal blijven staan.

Alle asielzoekerscentra in Nederland zitten momenteel vol, ook alarmcentrales en mensen slapen op stoelen en veldbedden in Ter Apel, waar alle nieuwkomers zich melden.

Het tekort aan huisvesting is zowel te wijten aan een toename van het aantal vluchtelingen als aan de landelijke huisvestingscrisis, waardoor asielzoekers met de vluchtelingenstatus nergens heen kunnen.

Ongeveer 11.000 van de 30.000 bedden in reguliere vluchtelingencentra worden momenteel bewoond door mensen die een verblijfsvergunning hebben en wachten op een normale huisvesting. Daarnaast wachten nog duizenden mensen op de beoordeling van hun zaak door de immigratiedienst IND.

Langzaam om te handelen

De Tilburgse burgemeester Theo Weterings vertelde zondagavond aan actualiteitenprogramma Nieuwsuur dat slechts één van de 12 Nederlandse provincies plannen had ingediend voor nieuwe huisvesting voor vluchtelingen, terwijl dat vorig jaar al had moeten gebeuren.

Landelijke, provinciale en lokale overheden zijn anderhalf jaar geleden overeengekomen dat er behoefte was aan flexibelere huisvesting voor vluchtelingen en dat elke provincie eind 2020 met een plan zou komen.

De vertragingen zijn te wijten aan de moeilijkheid om geschikte locaties te vinden, zei hij.

De laatste keer dat er noodbedden nodig waren, was in 2015, toen duizenden Syrische vluchtelingen naar Nederland kwamen.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment