‘Alle 60-plussers moeten zo snel mogelijk boostervaccins krijgen’

‘Alle 60-plussers moeten zo snel mogelijk boostervaccins krijgen’

Het hoofd van de Nederlandse Vereniging voor Acute Zorg, Ernst Kuipers, heeft er bij de regering op aangedrongen de vaccinboostercampagne te versnellen om de impact van de Omicron-variant van het coronavirus te verminderen.

Kuipers zei dat iedereen boven de 60 zo snel mogelijk een derde dosis moet krijgen, in plaats van te wachten tot zeven maanden na de tweede dosis. Woensdag maakte de regering bekend dat mensen die dit jaar 74 worden, nu boek een boostervaccin.

‘Ik denk dat het verstandig is om de boostercampagne te versnellen’ Kuipers vertelde radioprogramma Sven op 1. ‘Als ik kijk naar mensen van 60 jaar en ouder, dan zijn dat in Nederland zo’n 4,5 miljoen mensen. Geef ze allemaal zo snel mogelijk een boost.

‘Dat wil niet zeggen dat je de andere niet achteraf moet doen, maar begin met deze brede leeftijdsgroep in plaats van deze heel trage methode om mensen op te bellen op geboortejaar.’

De regering staat ook onder druk om de boosterprikken te versnellen nu de landen van de Europese Unie een vervaldatum van negen maanden hebben vastgesteld voor vaccinpaspoorten. De maatregel gaat in vanaf 1 februari.

minister van Volksgezondheid Hugo de Jongere zei: het digitale coronaviruscertificaat (DCC) was ‘een goede manier om de grenzen open te houden’, maar het was belangrijk dat alle landen de regels consequent toepassen.

Nederland is alom bekritiseerd vanwege de trage start van de boostercampagne, die oorspronkelijk pas op 1 december zou beginnen. In totaal hebben 577.600 mensen nu een boostervaccin gekregen, evenals 119.000 die een derde dosis kregen omdat ze een gecompromitteerd immuunsysteem.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment