Alaaf gaat niet: meer burgemeesters annuleren carnavalsvieringen op 11e

Alaaf gaat niet: meer burgemeesters annuleren carnavalsvieringen op 11e

Meer gemeenten annuleren de carnavalsaftrapfestiviteiten op 11 november na de beslissing door burgemeesters in Noord- en Midden-Limburg.

Zuid-Limburg en Noord-Brabant hadden aanvankelijk gezegd dat de festiviteiten daar zouden doorgaan zoals gepland, maar nu hebben ook de burgemeesters van Heerlen, Kerkrade en Brunssum afgezegd.

‘Ik kreeg een telefoontje van het Zuyderland ziekenhuis dat ze geen andere keuze hadden dan de opnames van coronapatiënten stop te zetten. Dat heeft geleid tot een herwaardering’, zegt burgemeester Roel Wever van Heerlen lokale omroep 1Limburg.

Vorige week ging de officiële lancering in Roermond, die door zo’n 17.000 mensen zou zijn bijgewoond, niet door. 11 november is de dag waarop de voorbereidingen voor het hoofdevenement beginnen en de nieuwe carnavalprins wordt aangekondigd. Het eigenlijke carnaval vindt plaats van 27 februari tot 1 maart volgend jaar.

Medisch chef Helen Mertens van het UMC Maastricht had eerder opgeroepen om alle carnavalsfestiviteiten op de 11e af te gelasten. ‘We hebben opnames in andere Limburgse ziekenhuizen moeten stopzetten. Dat veroorzaakt al genoeg verstoring en grote evenementen en meer verspreiding zullen niet helpen’, vertelde ze aan actualiteitenprogramma’s nieuwsuur.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment