Akkoord bereikt over begrotingsstaat voorjaar, maar details zijn nog geheim

Akkoord bereikt over begrotingsstaat voorjaar, maar details zijn nog geheim

De vier coalitiepartijen hebben overeenstemming bereikt over de voorjaarsbegrotingsverklaring van het kabinet en zullen de plannen nu voorleggen aan de oppositie, zegt premier Mark Rutte tegen verslaggevers.

Als de oppositiepartijen hun zegje hebben gedaan, zal de verklaring worden afgerond voordat deze aan het publiek wordt gepresenteerd, zei Rutte na een lange nacht van onderhandelen.

De premier weigerde in te gaan op details over wat er op tafel ligt, maar zei graag te zien dat er brede overeenstemming in het parlement was over de plannen. De huidige coalitie heeft geen meerderheidssteun in de senaat en moet enkele oppositiepartijen aan boord krijgen.

Voor de definitieve plannen zijn er ‘heel veel varianten’, zegt Rutte.

In totaal moeten de ministers 10 tot 15 miljard euro vinden om de extra uitgaven als gevolg van de stijgende energieprijzen goed te maken, het aandringen van de parlementsleden op het verhogen van het staatspensioen en op compensatie voor mensen die getroffen zijn door de belasting op spaargelden die nu is geregeerd onwettig. De defensie-uitgaven zullen ook toenemen om de NAVO-doelstellingen te halen.

De opties die worden besproken, zijn onder meer het annuleren van plannen om de vennootschapsbelasting op winst te verlagen tot € 400.000 en het einde van de 30%-regeling, een belastingvoordeel voor sommige internationale werknemers die uit het buitenland worden gehaald, zei de NOS donderdag.

Volgens RTLZ heeft de coalitie er ook voor gekozen om alleen mensen te vergoeden die officieel protesteerden tegen te veel belasting op hun spaargeld – zo’n 60.000 in totaal. RTLZ noemt de 30%-regeling niet als een van de opties.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment