Ajax uit Champions League na thuisverlies van Benfica

Ajax uit Champions League na thuisverlies van Benfica

Een late kopbal van Darwin Núñez zette het Amsterdamse voetbalelftal Ajax dinsdagavond uit de Champions League, waardoor het Portugese Benfica een 3-2 overwinning opleverde in de ronde van 16.

Ajax domineerde de eerste helft maar een inschattingsfout van keeper Onana hielp Darwin het enige doelpunt binnen te koppen.

‘We waren de betere ploeg’, zei Ajax-aanvoerder Dušan Tadić na afloop. ‘Benfica deed niets, behalve één vrije trap. We wilden domineren, en dat hebben we gedaan, maar dan op een gegeven moment… ongelooflijk.’

Ajax won sinds 1996 geen thuiswedstrijd in de knock-outfase van de Champions League. Sindsdien speelden ze vier gelijk en verloren ze vijf.

Ajax voert momenteel de Eredivisie aan met een voorsprong van twee punten op PSV Eindhoven en treft zondag aartsrivaal Feyenoord. Ajax staat dit jaar ook in de finale van de KNVB-beker en neemt het op 17 april om die titel op tegen PSV.

 

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment