Ajax gelijkspel Portugese kant Benfica bij laatste 16 Champions League

Ajax gelijkspel Portugese kant Benfica bij laatste 16 Champions League

Ajax heeft het Portugese Benfica gelijk getrokken in de eerste knock-outronde van de Champions League-competitie van dit seizoen.

De partij van Erik ten Hag was oorspronkelijk gelijkgespeeld tegen Internazionale van Milaan, maar de loting moest worden overgedaan vanwege technische problemen met het remisemechanisme.

Inter was een van de partijen die Ajax hoopte te vermijden, samen met bekerhouders Chelsea en de Franse gigant Paris Saint-Germain.

Ajax en Benfica troffen elkaar al drie keer eerder in de Europa Cup-competitie. In 1969 werd een herhaling besteld in Parijs nadat beide partijen hun thuiswedstrijd met 3-1 hadden gespeeld. De Amsterdamse kant zegevierde met een 3-0 achterstand.

Ajax versloeg Benfica ook in de halve finale van 1972, op weg naar de tweede van hun drie opeenvolgende Europa Cup-overwinningen. In 2018 won Ajax thuis met 1-0 in de groepsfase en speelde het met 1-1 gelijk in Lissabon.

In de play-offs van de Conference League speelt PSV Eindhoven tegen Maccabi Tel Aviv, terwijl Vitesse gelijkspeelt tegen Rapid Wenen, maar moet wachten tot de UEFA uitspraak heeft gedaan over de afgelaste groepswedstrijd tussen Tottenham en Rennes.

De Spurs hebben de wedstrijd op korte termijn afgelast vanwege een uitbraak van het coronavirus en waren niet in staat om deze voor de sluitingsdatum van 31 december opnieuw in te plannen. Als de UEFA de wedstrijd standaard aan de Franse kant toekent, gaat Vitesse door.

Feyenoord en AZ Alkmaar zitten al in de loting voor de volgende ronde, de laatste 16, dankzij het winnen van hun Conference League-groepen.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment