Ajax completeert 100% Champions League-record met 4-2 overwinning op Sporting

Ajax completeert 100% Champions League-record met 4-2 overwinning op Sporting

Ajax heeft zich met een 100% record geplaatst voor de knock-outfase van de Champions League na een overwinning van Sporting Lissabon met 4-2 in Amsterdam.

Sébastian Haller zette een vroege penalty om om de Amsterdammers op weg te helpen, en hoewel Nuno Santos de stand in de 22e minuut gelijk maakte, kwam de thuisploeg weer op voorsprong toen Antony kort voor rust de verdediging uit elkaar haalde.

Verdere doelpunten van David Neres en Steven Berghuis bezorgden Ajax een comfortabele voorsprong voordat Tabata er een terugtrok. Sporting kwalificeerde zich ook voor de laatste 16 dankzij hun onderlinge record tegen Borussia Dortmund.

‘We wonnen niet zomaar elke wedstrijd: we wonnen terecht in imposante stijl door aantrekkelijk voetbal te spelen’ zei coach Erik ten Hag. ‘Dat geeft veel voldoening.’

Het is pas de achtste keer dat een club zes van de zes wedstrijden in de groepsfase van de Champions League wint, al kan Bayern München dat evenaren als ze woensdagavond thuis van Barcelona winnen.

Haller heeft tot nu toe 10 doelpunten gemaakt in de competitie en evenaarde Cristiano Ronaldo’s prestatie in 2017 door het net te vinden in alle zes groepswedstrijden.

Ajax wordt geplaatst in de loting voor de laatste 16, die plaatsvindt op 13 december.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment