Ajax breekt regels door vier spelers met coronavirus terug te vliegen uit Portugal

Ajax breekt regels door vier spelers met coronavirus terug te vliegen uit Portugal

De Amsterdamse voetbalclub Ajax heeft kritiek gekregen nadat ze vier spelers met een privéjet van een trainingskamp terugvloog, ook al waren ze positief getest op het coronavirus.

Het AD meldde vrijdag dat de club het viertal op een aparte vlucht naar de rest van de ploeg stuurde, ook al was dat tegen de regels.

De club heeft niet gezegd bij welke spelers het virus is vastgesteld en of ze nu in quarantaine zitten. De club trok eerder deze week naar Portugal om zich voor te bereiden op de tweede seizoenshelft.

Volgens de huidige coronavirusregels moet iedereen die in Portugal positief op het virus test, echter onmiddellijk in quarantaine gaan en mag hij pas reizen als hij een negatief testresultaat heeft. Ook in de Nederlandse regels staat dat mensen veel niet vliegen als ze het virus hebben.

Ajax zei in een korte websiteverklaring dat iedereen in de 60-koppige groep kort voor vertrek uit Nederland negatief had getest op coronavirus. De club heeft geen verklaring gegeven voor het besluit om besmette spelers naar huis te vliegen.

Wel zei minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge dat iedereen zich moet houden aan de regels in het land waar ze zijn. ‘En dat geldt voor sportmannen en -vrouwen’, zei hij.

Tweede helft

Verschillende andere clubs zijn betrapt bij hun voorbereidingen voor de tweede helft van het seizoen door het coronavirus.

De Arnhemse voetbalclub Vitesse werd op haar trainingskamp in Portugal getroffen door meerdere positieve tests, maar koos ervoor om de spelers achter te laten. ‘We hopen dat ze zo snel mogelijk kunnen terugkeren’, zegt een clubwoordvoerder. NEC, in Spanje, koos ervoor om naar huis terug te keren, ook al waren er geen spelers besmet, de Dat meldt Telegraaf.

Eerder annuleerde PSV zijn trainingskamp in Spanje nadat meerdere spelers positief testten op het virus in Eindhoven. Ook Feyenoord van Rotterdam schrapte zijn plannen om in het buitenland te gaan trainen.

AZ, momenteel in Valencia, heeft vooralsnog geen plannen om terug te keren naar Nederland, aldus de Telegraaf.

Komend weekend begint de tweede seizoenshelft. Ajax, momenteel met één punt tweede van PSV in de Eredivisie, staat zondag tegenover Utrecht. Utrecht heeft inmiddels uit voorzorg een vriendschappelijke wedstrijd afgelast.

Feyenoord en Vitesse, momenteel derde en vierde in de Eredivisie, ontmoeten elkaar zaterdag.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment