Air France-KLM geniet van een goede zomer, maar waarschuwt dat crisis nog niet voorbij is

Air France-KLM geniet van een goede zomer, maar waarschuwt dat crisis nog niet voorbij is

Luchtvaartmaatschappij KLM boekte deze zomer verlies, maar haar financiële fortuin is aanzienlijk hersteld nu het vliegverkeer weer op gang komt.

In totaal heeft de luchtvaartmaatschappij verloor € 192 miljoen in het derde kwartaal van dit jaar, vergeleken met een verlies van € 1,6 miljard in 2020. Exclusief belastingen en rentebetalingen maakte het bedrijf een winst van € 796 miljoen.

In totaal vlogen in het derde kwartaal 17 miljoen mensen met de luchtvaartmaatschappij, het dubbele van 2020.

Chief executive Benjamin Smith zei dat het een goede zomer was, maar dat de coronaviruscrisis nog niet voorbij is. ‘Belangrijke continenten als Azië blijven grotendeels gesloten en het zakenreizen herstelt zich langzaam’, zegt hij. ‘Daarom moeten we zeer wendbaar blijven en onze transformatie voortzetten met als doel zowel onze economische als ecologische prestaties te verbeteren.’

Hij zei ook dat de luchtvaartmaatschappij zich ertoe verbindt doelstellingen voor de uitstoot van broeikasgassen vast te stellen in overeenstemming met de overeenkomsten van Parijs en op basis van wetenschappelijke gegevens, een nieuwe verbintenis naast de eerdere doelstelling van Air France-KLM om tegen 2050 een netto-uitstoot van nul te hebben.

Het Nederlandse deel van de alliantie, KLM, was de grootste begunstigde van het loonondersteuningssysteem van de Nederlandse overheid, dat in oktober eindigde. Vorig jaar had KLM ongeveer € 1 miljard aan loonondersteuning plus nog eens € 3,4 miljard aan leningen en garanties.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment