Afghaanse tolk op Nederlandse evacuatielijst vermoord in Kabul: NOS

Afghaanse tolk op Nederlandse evacuatielijst vermoord in Kabul: NOS

Een Afghaanse tolk die op de Nederlandse evacuatielijst stond maar in Kabul . werd achtergelaten is vermoord, zei omroep NOS donderdag.

De claim is gedaan door de familie van de man en ondersteund door verschillende bronnen binnen de Nederlandse overheid, aldus de NOS.

Volgens de familie ging een vertegenwoordiger van de Tabiban naar het huis waar hij verbleef en vroeg hem om zijn identiteit te bevestigen. ‘Ze begonnen op hem te schieten met een AK47 en we zijn hem kwijt’, zegt het familielid.

Hoewel het moeilijk is om onafhankelijke bevestiging van de moord te krijgen, zegt de NOS dat haar Nederlandse bronnen ervan uitgaan dat de berichten waar zijn, omdat als de man zou liegen over zijn dood, dit zijn kansen op evacuatie zou verkleinen.

Waarnemend minister van Buitenlandse Zaken Ben Knapen zei dat het bericht nog niet is bevestigd, maar als het waar is ‘zou het natuurlijk een drama zijn’.

Het is echter onmogelijk om mensen op de evacuatielijst beter te beschermen omdat ‘we geen ambassade hebben, geen mensen op de grond’, zei hij. ‘In die zin staan ​​we redelijk machteloos.’

Nederland heeft een lijst opgesteld van enkele 2.000 mensen die het nog steeds uit Afghanistan wil evacueren, inclusief tolken en hun families.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment