Afgelopen week ruim 500.000 positieve coronatests, meer gevallen in ziekenhuis

Afgelopen week ruim 500.000 positieve coronatests, meer gevallen in ziekenhuis

Meer dan een half miljoen mensen testten de afgelopen week positief op Covid-19, waarbij positieve tests nu goed zijn voor meer dan de helft van het totaal.

Die van het RIVM laatste wekelijkse update toonde ook aan dat het aantal opgenomen patiënten in het ziekenhuis op het hoogste niveau was gedurende vier weken, terwijl het aantal opnames op de intensive care voor het eerst sinds november toenam.

Het besmettingspercentage is het hoogst onder schoolgaande kinderen, met 8,5% van de 10- tot 14-jarigen die de afgelopen week positief testten. De grootste stijging deed zich echter voor bij 65- tot 80-jarigen, waar het aantal positieve testen bijna 60% hoger was.

In de laatste week van januari werden meer dan een miljoen tests afgenomen, waarvan 56,1% positief. Het totaal aantal van 530.015 gevallen is 45% hoger dan vorige week.

Ook werkt het RIVM een achterstand weg van zo’n 81.000 tests die nog niet zijn verwerkt door lokale gezondheidsraden.

In de afgelopen zeven dagen werden 1.056 mensen met coronavirus opgenomen in het ziekenhuis, 11% meer dan vorige week, terwijl het aantal op de intensive care steeg van 66 naar 78, een stijging van 18%.

Het RIVM publiceerde ook cijfers die laten zien hoeveel mensen in elke leeftijdsgroep voornamelijk vanwege Covid-19 werden opgenomen, in tegenstelling tot degenen die positief testten maar werden behandeld voor andere aandoeningen.

In totaal lag 59% van de patiënten met een coronavirusinfectie als direct gevolg in het ziekenhuis, terwijl nog eens 17% werd behandeld voor een combinatie van coronavirus en andere aandoeningen.

In jongere leeftijdsgroepen lag minder dan de helft van de patiënten met coronavirusinfecties in het ziekenhuis als gevolg van Covid-19, maar 75% van de geïnfecteerde patiënten ouder dan 80 werd door het virus in het ziekenhuis opgenomen.

Het totaal aantal coronapatiënten in het ziekenhuis is de afgelopen week met 15% gestegen tot 1.343, maar op de intensive care neemt het aantal nog steeds af.

Dinsdag waren er 206 intensive care-patiënten met Covid-19, 18% minder dan een week geleden. Uit de cijfers van het RIVM blijkt dat 76% van de mensen op de intensive care met het coronavirus speciaal voor het virus wordt behandeld.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment