ABP-fonds voor ambtenarenpensioen trekt zich terug uit fossiele brandstoffen

ABP-fonds voor ambtenarenpensioen trekt zich terug uit fossiele brandstoffen

ABP-pensioenfonds ABP zei dinsdag dat het stop met investeren bij de producenten van fossiele brandstoffen, namelijk olie, gas en kolen.

ABP, een van de grootste pensioenfondsen ter wereld met zo’n drie miljoen deelnemers, zegt het besluit te hebben genomen naar aanleiding van recent gepubliceerde rapporten van het International Energy Agency (IEA) en het VN-klimaatpanel (IPCC).

‘Groepen van ABP-pensioendeelnemers en werkgevers hebben brede steun voor dit besluit’, aldus het fonds. In april hebben de 21 Nederlandse waterschappen een petitie overhandigd aan ABP waarin wordt opgeroepen tot klimaatneutrale pensioenen.

ABP zei dat het zijn belangen in fossiele brandstoffen in fasen zal afstoten, waarvan het merendeel verwacht te verkopen in het eerste kwartaal van 2023.

In totaal omvat de verkoop meer dan € 15 miljard aan activa, of bijna 3% van de totale activa van het fonds, en omvat het belang in Shell, BP, ExxonMobile en Gazprom. ABP verwacht niet dat het besluit een negatief effect zal hebben op het langetermijnrendement.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment