ABN verhoogt tarieven coffeeshops met 1000% om witwaskosten te dekken

ABN verhoogt tarieven coffeeshops met 1000% om witwaskosten te dekken

ABN AMRO verhoogt de bankkosten voor coffeeshops met 1000% om de kosten van het voldoen aan de antiwitwaswetgeving te dekken.

Vanaf januari betalen coffeeshophouders die een zakelijke rekening bij de bank hebben € 110 per maand, tegen € 9,90 nu. De bank heeft zo’n 250 coffeeshopbedrijven in haar boeken.

ABN zei in een verklaring dat de cannabiscafés ‘een expliciet risico’ waren vanwege de kosten voor het beheer van hun rekeningen en de hoge boetes bij niet-naleving.

‘Voor specifieke groepen klanten rekenen we extra kosten voor klantonderzoeken die we als poortwachter moeten uitvoeren’, zegt een woordvoerder.

Het besluit heeft geleid tot speculaties dat de bank haar tarieven zou kunnen verhogen voor andere sectoren die vatbaar zijn voor criminele activiteiten, zoals de sekshandel en autodealers, maar ABN zei dat het voorlopig geen andere tariefverhogingen plant.

In april stemde ABN ermee in om € 480 miljoen te betalen om te voorkomen dat zij zou worden vervolgd voor het niet controleren van het witwassen van geld door haar klanten. De bank accepteerde een boete van € 300 miljoen en betaalde nog eens € 180 om het geld te compenseren dat verloren was gegaan door het niet reguleren van de georganiseerde misdaad, terrorisme en belastingontduiking.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment