Aantal vluchtelingen stijgt fors in Q3 naarmate meer Syriërs en Afghanen asiel aanvragen

Aantal vluchtelingen stijgt fors in Q3 naarmate meer Syriërs en Afghanen asiel aanvragen

In totaal hebben 8.845 mensen in het derde kwartaal van dit jaar een eerste asielaanvraag ingediend in Nederland, 2,5 keer het totaal in het tweede kwartaal en het hoogste aantal sinds eind 2015.

De grootste groep – 2.550 – kwam uit Syrië, terwijl 1.565 mensen uit Afghanistan de vluchtelingenstatus aanvroegen. De toename van het aantal Afghaanse staatsburgers, zeven keer meer dan in het voorgaande kwartaal, viel samen met de terugkeer aan de macht van de Taliban, waardoor duizenden moesten vluchten.

De derde grootste groep vluchtelingen bestond uit mensen uit Turkije. Hun aantal steeg tot 1.540.

Het aantal gezinsleden dat toestemming vraagt ​​om zich bij hun familie in Nederland te voegen, steeg met 7% tot 2.270. De meesten van hen kwamen uit Turkije of Syrië, nationaal statistiekbureau CBS zei.

De stijging van het aantal nieuwe vluchtelingen zorgt voor grote problemen in de vluchtelingencentra van het land, waar een tekort aan bedden ertoe heeft geleid dat mensen in tenten en op stoelen slapen.

Het tekort aan huisvesting is zowel te wijten aan een toename van het aantal vluchtelingen als aan de landelijke huisvestingscrisis, waardoor asielzoekers met de vluchtelingenstatus nergens heen kunnen.

Ongeveer 11.000 van de 30.000 bedden in reguliere vluchtelingencentra worden momenteel bewoond door mensen die een verblijfsvergunning hebben en wachten op een normale huisvesting. Daarnaast wachten nog duizenden mensen op de beoordeling van hun zaak door de immigratiedienst IND.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment