Aantal coronagevallen met 21% gestegen, maar ziekenhuisopnames blijven dalen

Aantal coronagevallen met 21% gestegen, maar ziekenhuisopnames blijven dalen

Het aantal besmettingen met het coronavirus bij schoolgaande kinderen is meer dan verdubbeld in de week nadat de scholen na de kerstvakantie weer open gingen.

Het totale aantal besmettingen steeg in de tweede week van januari met 21%, veel lager dan de stijging van 77% in de week ervoor, maar de trend was veel sterker bij jongere leeftijdsgroepen.

Er waren 131% meer positieve tests bij kinderen in de basisschoolleeftijd en 78% meer bij tieners, volgens het laatste weekbericht van het RIVM. Ook bij mensen tussen de 30 en 45 jaar stegen de gevallen sneller, maar onder twintigers waren er minder besmettingen.

In totaal testten 242.961 mensen positief in de zeven dagen tot 18 januari, het hoogste wekelijkse totaal ooit gemeten, terwijl 36% van alle tests positief was, ook een record.

Uit de cijfers blijkt dat in de afgelopen week bij één op de 72 personen in Nederland het coronavirus is vastgesteld. Het besmettingspercentage in de leeftijdsgroep van 15-19 jaar was één op 33, vergeleken met één op 526 onder de 75-plussers.

IC opnames omlaag

Ondanks het hoge besmettingscijfer bleef het aantal ziekenhuisopnames sterk dalen: de afgelopen week werden 647 mensen in het ziekenhuis opgenomen tegen 940 de week ervoor.

Het aantal opnames op de intensive care daalde met 36% tot 94, terwijl het aantal geregistreerde sterfgevallen daalde van 116 naar 63, gemiddeld negen per dag.

Het RIVM zei dat ongeveer de helft van alle volwassenen en 90% van de 60-plussers nu een boostervaccin hebben gehad, maar waarschuwde dat het aantal infecties sneller zou kunnen stijgen nu een deel van de lockdown-beperkingen is opgeheven.

‘Wat voor effect de meest recente versoepelingen zullen hebben op het aantal mensen dat positief test op coronavirus en het aantal ziekenhuisopnames dat daaruit volgt, zal de komende weken duidelijk worden’, aldus een woordvoerder.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment