Aantal besmettingen coronavirus stijgt met 44% in een week, ziekenhuisopnames ook omhoog

Aantal besmettingen coronavirus stijgt met 44% in een week, ziekenhuisopnames ook omhoog

Het aantal positieve coronavirus-tests blijft stijgen, met een totaal van 25.751 in de afgelopen zeven dagen, zei het volksgezondheidsinstituut RIVM dinsdag in zijn laatste wekelijkse update.

De stijging, een stijging van 44% week op week, is te wijten aan zowel het schrappen van de meeste preventieve regels drie weken geleden als seizoensinvloeden, aldus het RIVM. De stijging is zichtbaar in alle regio’s en alle leeftijdsgroepen, maar concentreert zich bij de 50-plussers, waar de vaccinatiegraad het laagst is. Vorige week was de stijging 48%.

In totaal werden de afgelopen week 198.000 mensen getest op het coronavirus, 25% meer dan een week geleden. Eén op de acht van hen testte positief op het virus, tegenover één op de tien een week eerder.

Ook het aantal ziekenhuisopnames stijgt: 385 vorige week vergeleken met 281 in de voorgaande periode van zeven dagen. Ook was er een stijging van het aantal IC-opnames, van 71 naar 81. In totaal liggen nu 610 mensen met coronavirus in het ziekenhuis, van wie 146 op een IC-afdeling, blijkt uit cijfers van het landelijke patiëntenregistratie LCPS.

Ook de key R-ratio is gestegen naar 1,20, wat betekent dat 100 mensen met het virus er nog eens 120 zullen besmetten. De R-ratio heeft een vertraging van twee weken.

Vorige week stierven 48 mensen aan het coronavirus, het dubbele van het totaal van de week ervoor.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment