Aanslagen op Yezidi in Irak waren genocide, zeggen Nederlandse parlementariërs

Aanslagen op Yezidi in Irak waren genocide, zeggen Nederlandse parlementariërs

Een meerderheid van de Nederlandse parlementsleden heeft een motie gesteund die de misdaden van IS tegen het Yezidi-volk in Noord-Irak als genocide en een misdaad tegen de menselijkheid noemt.

De verhuizing is een belangrijke voor de Yezidi-gemeenschap in Nederland. ‘Ik hoop dat deze motie de eerste stap is om de daders voor het gerecht te brengen en de slachtoffers de hulp te bieden die ze nodig hebben’, zegt Wahhab Hassoo tegen de NOS.

De Yezidi, een etnische en religieuze minderheid in Irak, werden in augustus 2014 aangevallen door IS in het noorden van het land. Duizenden vrouwen en kinderen werden tot slaaf gemaakt en duizenden mannen werden gedood. Honderdduizenden Yazidi vluchten naar de bergen om te ontsnappen aan de aanval.

Het Europees Parlement en een aantal andere parlementen zijn het er al over eens dat de aanslagen op de Yezidi genocide waren.

Hassoo vertelde de NOS dat hij ook hoopte dat de stap van het Nederlandse parlement de asielprocedures voor de Yezidi in zowel Nederland als Irak zal versnellen.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment