Aanklagers starten strafrechtelijk onderzoek naar beschuldigingen van seksueel misbruik van The Voice

Aanklagers starten strafrechtelijk onderzoek naar beschuldigingen van seksueel misbruik van The Voice

Het OM is een strafrechtelijk onderzoek gestart naar beschuldigingen van seksueel misbruik en intimidatie rond tv-talentenjacht The Voice of Holland.

Het onderzoek is gebaseerd op vijf formele klachten tegen vier mannen die betrokken zijn bij The Voice, onder wie juryleden Ali B. en Marco Borsato en bandleider Jeroen Rietbergen.

The Voice werd in januari uit de lucht gehaald nadat een online documentaire was uitgezonden waarin tientallen vrouwen beroemdheden die betrokken waren bij The Voice ervan beschuldigden hen te hebben misbruikt. Ali B. is het onderwerp van drie klachten, waaronder een vermeende verkrachting.

Het openbaar ministerie (OM) zei dat het strafrechtelijk onderzoek ‘enige tijd’ in beslag zou nemen en dat de politie nog bewijsmateriaal aan het verzamelen was.

‘Na afronding van het onderzoek beslist het OM of er voldoende bewijs is om de verdachten te vervolgen, dan wel dat dit niet het geval is en de vervolging niet doorgaat’ zei het OM in een verklaring.

In totaal 15 vrouwen vertelden Tim Hofman, die de online documentaire Boos presenteerde die het schandaal onthulde, dat een niet nader genoemde regisseur van de show deelnemers aanraakte en ongepaste opmerkingen maakte. De man ontkende alle beschuldigingen via zijn advocaat.

In het kielzog van de documentairesponsors die hun contracten met de show opzegden, stopte een andere rechter, Anouk, met de line-up en Rietbergen ging uit elkaar met zijn partner, Linda de Mol. Het Voice-formaat is sinds het begin in 2010 verkocht aan omroepen in 50 landen.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment