Aanklagers gaan in beroep tegen besluit om Oekraïners vrij te laten om te gaan vechten

Aanklagers gaan in beroep tegen besluit om Oekraïners vrij te laten om te gaan vechten

Standbeeld van gerechtigheid.

Het OM gaat in beroep tegen een beslissing van een lagere rechtbank om: twee Oekraïense staatsburgers vrij die in voorarrest waren voor mensensmokkel, zodat ze naar huis kunnen terugkeren om te vechten tegen de Russische troepen, de Dat meldt NRC vrijdag.

Rechters in Middelburg kwamen vorige maand overeen dat de mannen vrijgelaten kunnen worden om hun kinderen en ex-partners in veiligheid te brengen en vervolgens ‘te helpen hun land te verdedigen’.

De afdeling zei donderdag in beroep te gaan tegen de beslissing, maar een woordvoerder wilde niet zeggen op welke gronden.

De twee mannen zijn al vrijgelaten uit de gevangenis en hun huidige locatie is onbekend.

‘Als de rechtbank zegt dat de twee verdachten moeten terugkeren, zullen lagere rechters minder snel de voorlopige hechtenis opschorten in toekomstige zaken waarbij Oekraïense verdachten betrokken zijn’, zegt Henk van Asselt, advocaat van een van de Oekraïners.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment