Aanklagers eisen levenslang voor mannen die worden beschuldigd van neerhalen MH17

Aanklagers eisen levenslang voor mannen die worden beschuldigd van neerhalen MH17

Aanklagers in het proces tegen vier mannen die zijn beschuldigd van het neerhalen van vlucht MH17 hebben geëist dat ze levenslang krijgen bij het sluiten van hun zaak op woensdag.

‘Het is duidelijk dat alleen een lange gevangenisstraf op zijn plaats is’, zei officier van justitie Thijs Berger tegen de zwaarbeveiligde rechtbank bij Schiphol Airport, waar het vliegtuig op 17 juli 2014 vertrok, op weg naar Kuala Lumpur.

Slotverklaringen in het proces tegen drie Russische mannen – Igor Girkin, Sergei Dubinsky en Oleg Pulatov – en een Oekraïense man, Leonid Kharchenko, begon op maandag. Aanklagers beweren dat alle vier leiders waren in een separatistische beweging en vroegen om een ​​grond-luchtraketsysteem om Oekraïense militaire straaljagers aan te vallen.

Volgens het openbaar ministerie is de straf gerechtvaardigd vanwege de afschuwelijke aard van het misdrijf en de minachting van het menselijk leven door de verdachten. ‘De beschuldigden wisten dat ze burgers in gevaar zouden brengen,’ zei Berger.

Levenslange gevangenisstraffen zijn uiterst zeldzaam in Nederland. Sinds 2000 hebben slechts 44 mensen de maximumstraf gekregen. Mochten de mannen – die nog op vrije voeten zijn – ooit in de gevangenis belanden, dan hebben ze na 25 jaar recht op een herziening van hun straf.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment