Aanklager MH17 zegt dat verdachten schuldig zijn, zelfs als ze niet ‘op de knop hebben gedrukt’

Aanklager MH17 zegt dat verdachten schuldig zijn, zelfs als ze niet ‘op de knop hebben gedrukt’

Aanklagers in het proces tegen vier mannen die zijn beschuldigd van het neerhalen van vlucht MH17 hebben dinsdag hun samenvatting van het bewijsmateriaal afgerond en zeiden dat de verdachten samenwerkten om de Buk-Telar-raket te leveren die het passagiersvliegtuig neerhaalde.

Slotverklaringen in het proces tegen drie Russische mannen – Igor Girkin, Sergei Dubinsky en Oleg Pulatov – en een Oekraïense man, Leonid Kharchenko, begon op maandag. Aanklagers beweren dat alle vier leiders waren in een separatistische beweging en vroegen om een ​​grond-luchtraketsysteem om Oekraïense militaire straaljagers aan te vallen.

Het openbaar ministerie besteedde ongewoon veel tijd aan het detailleren van het bewijsmateriaal tegen de mannen, dat voornamelijk afkomstig is van onderschepte telefoontjes en posts op sociale media, evenals forensisch bewijs. Het OM zegt op deze manier haar argumenten naar voren te brengen omdat de ramp en het proces zo veel aandacht hebben gekregen. De proef wordt live gestreamd en in het Engels vertaald.

Alle vier de mannen blijven op vrije voeten, hoewel Pulatov advocaten heeft die hem in de rechtbank vertegenwoordigen. Geen van de mannen wordt beschuldigd van het daadwerkelijk afvuren van de raket die de Boeing 777 in 2014 uit de lucht schoot; ze zouden hebben deelgenomen aan een “gezamenlijk plan” om de grond-luchtraket naar de afvuurlocatie in het oosten van Oekraïne te transporteren. “Dat ze niet op de knop hebben gedrukt, is juridisch niet relevant”, zegt officier van justitie Thijs Berger. “Juridisch is het resultaat hetzelfde.”

Het openbaar ministerie zal woensdag zijn slotpleidooien afronden en de straf bekendmaken die het voor de vier mannen eist.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment