Aangezien het aantal gevallen van coronavirus toeneemt, kan de zomervakantie twijfelachtig zijn

Aangezien het aantal gevallen van coronavirus toeneemt, kan de zomervakantie twijfelachtig zijn

Nieuw Europees reisadvies voor Nederland kan tegenvallen door de plotselinge stijging van het aantal besmettingen met het coronavirus, en dit zou kunnen betekenen dat Nederlandse vakantiegangers in het buitenland in quarantaine moeten, waarschuwde minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge.

Het Europees centrum voor infectieziekten ECDC baseert zijn beoordeling op het aantal the positieve gevallen in elke EU-staat gedurende de afgelopen 14 dagen en past het waarschuwingssysteem met kleurcodering elke donderdag aan.

Hoewel de beoordeling van deze donderdag waarschijnlijk goed zal zijn, zullen toekomstige problemen problematisch worden vanwege de stijging in positieve gevallen. In totaal is het aantal positieve tests verzesvoudigd ten opzichte van een week geleden, tot 3.688 op woensdagochtend.

Reisorganisaties zeggen dat als Nederland naar een rode zone gaat, dat desastreus is voor de branche.

‘In extreme gevallen moeten vakantiegangers twee weken in quarantaine’, zegt ANVR-directeur Frank Oostdam tegen Radio 1-nieuws. ‘De meeste Nederlanders gaan twee of drie weken op vakantie, dus dat is uitgesloten. Dan kun je je vakantie wel vergeten.’

‘Het is alsof Hugo de Jonge clubs en caféterrassen belangrijker vindt dan op vakantie gaan en vrij reizen’, zei hij.

Nieuwe maatregelen

De Jonge heeft ook het Outbreak Management Team van de regering om aanbevelingen gevraagd om de toename aan te pakken, die inging toen de meeste beperkingen op 26 juni waren opgeheven.

Maar volgens sommige berichten is hij er niet happig op om een ​​aantal van de beperkende maatregelen die zijn ingetrokken, terug te brengen.

Het kabinet zal naar verwachting het standpunt van het OMT bespreken tijdens de kabinetsvergadering van vrijdag, de laatste voor het zomerreces.

Kamerleden hebben ook gewaarschuwd dat zonder concrete actie veel zomervakantieplannen in het gedrang kunnen komen als er extra beperkingen worden opgelegd aan mensen uit Nederland.

Cafés

Ongeveer 20% van de nieuwe gevallen is terug te voeren op cafés, bars en clubs en er zijn verschillende grote clusters met betrekking tot het onlangs heropende nachtleven.

Sommige clubeigenaren hebben al gezegd dat ze dat zullen doen vrijwillig hun deuren sluiten, omdat ze niet het risico willen nemen om besmettingen mee te helpen verspreiden, meldt de NOS.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment