Aandeelhouders Shell stemmen voor verhuizing naar VK, schrijft topman aan Rutte

Aandeelhouders Shell stemmen voor verhuizing naar VK, schrijft topman aan Rutte

Aandeelhouders van Shell hebben gestemd om het hoofdkantoor van het bedrijf naar Groot-Brittannië te verplaatsen, maar het bedrijf heeft premier Mark Rutte schriftelijk opnieuw bevestigd dat het zich inzet voor Nederland.

Meer dan 99% van de aandeelhouders van het bedrijf stemde voor de verhuizing naar Londen, waardoor het volgens Shell sneller en flexibeler kan reageren.

In de brief, ondertekend door topman Ben van Beurden, een van de slechts negen medewerkers die het bedrijf zegt over te stappen, staat dat het vertrek ‘een moeilijke boodschap’ was om aan te kondigen.

De brief schetst de toezeggingen van het bedrijf aan Nederland en de vele projecten waarbij het betrokken blijft. Shell wil met name ‘een van de grootste aanjagers van de energietransitie in Nederland’ zijn, stelt de brief.

Shell is opgericht in het VK met Nederlandse fiscale woonplaats en een dubbele aandelenstructuur sinds 2005, maar de oorsprong als een dubbele vennootschap dateert uit 1907 toen Koninklijke Olie fuseerde met Shell Transport and Trading.

De stap van Shell, die vorige maand werd aangekondigd, werd beschreven als een ‘onaangename verrassing’ door Nederlandse ministers destijds.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment