9.398 nieuwe gevallen van coronavirus op zondag, positief testpercentage stijgt naar 14%

9.398 nieuwe gevallen van coronavirus op zondag, positief testpercentage stijgt naar 14%

Mensen wachten op een ‘test voor toegang’-test op vrijdag

In de 24 uur tot en met zondagochtend zijn in totaal 9.398 nieuwe gevallen van coronavirus gemeld bij het RIVM.

Dat is een daling van 908 op zaterdag, toen het dagtotaal dezelfde hoogte bereikte als eind december. Gemiddeld over de afgelopen week is het aantal positieve tests per dag gestegen naar 5.630, wat zeven keer zo hoog is als het gemiddelde in de voorgaande week.

Ook het percentage positieve testen bij testcentra van de regionale gezondheidsraad is fors gestegen tot 14,2%, aldus de regering. coronavirus-dashboard.

Het cijfer voor zondag is lager dan sommige commentatoren hadden verwacht, gezien de toename van nieuwe gevallen in de afgelopen dagen, maar zondag en maandag hebben vaak lagere cijfers dan de rest van de week vanwege de vertraging in het weekend.

Het aantal positieve tests in Nederland stijgt sinds de regering op 26 juni de meeste coronamaatregelen versoepelde.

Op vrijdag draaide het een aantal van die beslissingen terug, sloot nachtclubs en stopte het ‘test for entry’-programma voor alles behalve sit-down-evenementen in een poging de opwaartse trend om te keren.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment