84% van de nieuwe coronaviruspatiënten was niet gevaccineerd: RIVM

84% van de nieuwe coronaviruspatiënten was niet gevaccineerd: RIVM

Ongeveer 84% van de mensen die de afgelopen week positief testten op coronavirus was niet gevaccineerd en 10% had een enkele dosis gehad, volgens cijfers verzameld door de volksgezondheidsinstituut RIVM.

Slechts 6%, of 2.562 van de 42.000 mensen van wie de vaccinatiestatus bekend is, zei dat ze volledig waren gevaccineerd op het moment van hun test.

De status van ongeveer een derde van degenen die in de afgelopen zeven dagen zijn getest, is echter onbekend. Ook weten ambtenaren niet wanneer gevaccineerde mensen hun tweede dosis hebben gekregen. De overheid gaat er momenteel vanuit dat na twee weken maximale bescherming wordt bereikt.

‘Er zijn nu zo’n 18 miljoen vaccinaties gegeven, maar veel mensen zijn nog niet of niet volledig gevaccineerd’, aldus het RIVM.

‘Een coronavirusvaccinatie beschermt de meeste mensen tegen ernstig ziek worden en zorgt ervoor dat het niet zo snel wordt verspreid. Maar ook als je bent ingeënt, bestaat de kans dat je besmet raakt en daardoor anderen besmet.’

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment