70% van de bedrijven moet een deel van de steun voor het coronavirus terugbetalen

70% van de bedrijven moet een deel van de steun voor het coronavirus terugbetalen

Ongeveer zeven van de tien bedrijven die vorig jaar een aanvraag voor loonondersteuning van de overheid hebben ingediend, deden het beter dan verwacht en zullen een deel of het geheel van het geld moeten terugbetalen, zo hebben functionarissen van het ministerie van Financiën berekend.

Zo’n 50.000 bedrijven die de NOW-overbruggingssubsidie ​​voor de periode maart tot en met oktober hebben aangevraagd, krijgen te maken met terugbetalen nadat de verwachte omzetdaling niet heeft plaatsgevonden. Samen zullen ze in totaal 4,2 miljard euro moeten terugbetalen van de uitbetaalde 18,7 miljard euro Financiële krant woensdag gemeld.

Reisorganisaties en horeca behoorden tot de bedrijven met de meest realistische schattingen van omzetverlies. Dierenartsen voorspelden dat hun klanten massaal weg zouden blijven, maar dit gebeurde niet en ze moeten bijna alle loonondersteuning terugbetalen, zo citeerde de NOS de analyse.

Daarentegen zag meer dan de helft van de zzp’ers een daling van de hoeveelheid werk op hun pad komen, terwijl een recente tweejaarlijks onderzoek onder 8.000 freelancers heeft aangetoond.

Freelance dienstverleners zoals kappers, schoonheidsspecialisten en koks werden het zwaarst getroffen: zo’n 80% zei dat ze te maken hadden met inkomensverlies. Ook de creatieve beroepen werden zwaar getroffen: 73% rapporteerde een lager inkomen. Ook werknemers in de sector transport en logistiek, zoals taxichauffeurs, zagen hun omzet dalen.

Maar zo’n 10% van de zelfstandige artsen, psychologen en IT-specialisten zag de vraag stijgen.

Ondanks de tegenslagen bleef het aantal freelancers dat zei met plezier te werken zoals het was, op 80% gebleven, evenals het aantal mensen dat zei liever betaald werk te willen hebben, zo’n 11%.

Ook de zelfstandigen kregen tijdens de crisis financiële steun, maar velen kwamen opdagen niet in aanmerking komen.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment