60-plussers moeten in aanmerking komen voor tweede coronabooster: NZA

60-plussers moeten in aanmerking komen voor tweede coronabooster: NZA

Mensen van 60 tot 69 jaar die een tweede herhalingsvaccinatie tegen het coronavirus willen, moeten daarvoor een afspraak kunnen maken, aldus de Gezondheidsraad van de Gezondheidsraad vrijdag.

Er is nog geen reden om de hele bevolking een boosterprik aan te bieden, maar 60-plussers zouden nu in aanmerking moeten komen, naast 70-plussers, aldus de gezondheidsraad.

Een afspraak kan gemaakt worden drie maanden na de eerste booster of een besmetting met het coronavirus.

Minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers moet nog beslissen of hij het advies al dan niet overneemt. De vierde prik wordt in officiële kringen gezien als een ‘herhaalde’ vaccinatie.

Het opnamepercentage voor tweede boosters blijft laag en slechts ongeveer een derde van de mensen die in aanmerking komen voor een tweede booster heeft zich tot nu toe gemeld, volgens cijfers van de regering.

Tot nu toe heeft 85% van de mensen van 12 jaar en ouder twee basisvaccins gehad, terwijl 58% twee vaccins en één booster heeft gehad.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment