60-plussers krijgen voor het einde van het jaar een boost, zegt minister

60-plussers krijgen voor het einde van het jaar een boost, zegt minister

Minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge heeft toegezegd dat alle 60-plussers voor het einde van dit jaar een boostervaccin tegen het coronavirus krijgen aangeboden – zolang hun tweede dosis voor eind juni was.

Het Nederlandse boosterprogramma, momenteel verreweg het langzaamste in de EU, komt nu op stoom, aldus De Jonge. Deze week krijgen 200.000 60-plussers een boosterdosis en volgende week 350.000, zei de minister woensdagavond tijdens een lang debat over de coronavirusstrategie van het kabinet tegen de Kamerleden.

Kamerleden uit het hele politieke spectrum hebben de lage snelheid van de uitrol van de booster bekritiseerd en beschreven als ‘too little too late’. ‘Wederom is het kabinet verrast, alweer zijn we laatste’, zegt SP-Kamerlid Maarten Hijink.

Kamerleden zeggen met name dat de stijging van het aantal sterfgevallen in verpleeghuizen is te wijten aan de trage start.

Premier Mark Rutte zei tegen Kamerleden dat ook hij spijt had van het Nederlandse optreden. ‘Maar we moeten handelen volgens de wetenschap’, zei hij. Pas op 2 november adviseerde de Gezondheidsraad boosters, zei Rutte.

Tijdens het debat weigerden de ministers te wijken voor hun besluit om ‘s avonds te stoppen met alle sporten, vooral die voor kinderen. Het besluit was genomen om reizen en contacten tussen mensen te verminderen, zei de premier.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment