5.000 ton stalen brug wordt met succes in één stuk verplaatst

5.000 ton stalen brug wordt met succes in één stuk verplaatst

Een stalen brug over de rivier de Lek bij Vianen is afgelopen weekend met succes verwijderd, na een mislukte poging twee weken geleden.

De ‘Iron Lady’-brug, die dateert uit 1936, is al 17 jaar overbodig sinds de bouw van een parallelle brug. Ondanks zijn relatief hoge leeftijd staat de brug niet op de monumentenlijst. Het heeft geen nieuwe functie gekregen en de onderhoudskosten zijn te hoog, zegt Rijkswaterstaat, Rijkswaterstaat.

De operatie omvatte het hijsen van de brug op een ponton, in de goede richting zwenken en naar de Prinses Beatrixsluizen in Nieuwegein varen waar hij in stukken wordt gehakt.

De operatie werd twee weken geleden uitgesteld toen a kabel geknapt en ambtenaren moesten wachten tot het waterpeil in de Lek voldoende hoog was om de 5.000 ton zware brug nog een keer te mogen vervoeren.

De pijlers van de brug, die deel uitmaken van de Nieuwe Hollandse Waterlinie verdedigingswerken en die nog steeds de nabijgelegen bruggen beschermen, zijn niet verwijderd. Rijkswaterstaat is van plan om van de constructies woningen voor vleermuizen te maken.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment