40 burgemeesters roepen volgende Nederlandse regering op om marihuana te legaliseren

40 burgemeesters roepen volgende Nederlandse regering op om marihuana te legaliseren

Bijna 40 Nederlandse burgemeesters, voornamelijk uit het zuiden van Nederland, hebben een manifest roept de regering op om softdrugs te legaliseren als onderdeel van een campagne om de georganiseerde misdaad en de infiltratie van legale bedrijven en organisaties door drugscriminelen aan te pakken.

De kwestie moet een prominente plaats krijgen in de plannen van het volgende kabinet, vinden de burgemeesters. ‘Door het verdienmodel van criminelen weg te halen, kunnen kwetsbare burgers worden beschermd’, staat in het manifest.

‘Marihuana is de perfecte manier om naar het grote geld te stappen’, vervolgt het manifest. ‘Met een paar honderd euro kun je een middelgrote plantage opzetten en elke 10 weken een paar duizend verdienen. Die verdiensten kunnen dan weer worden ingezet voor meer plantages, grotere plantages of in de import en productie van harddrugs, en het echt grote geld.’

Volgens het Parool zei de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema tijdens de vergadering van donderdag tegen de gemeenteraad dat ook zij het manifest steunde. Op de vraag van D66-raadslid Rob Hofland of zij de burgemeesters steunt, zegt Halsema: ‘We staan ​​altijd klaar om te ondersteunen en hulp te bieden’, meldt het Parool.

Volgens de krant is het de eerste keer dat de burgemeester van de hoofdstad zo duidelijk voorstander is van het legaliseren van cannabis. Halsema heeft in het verleden gezegd dat de wietsector in de stad moeilijk te reguleren is vanwege het aantal toeristen, dat goed is voor ongeveer een derde van de nationale cannabisverkoop.

De burgemeester werkt momenteel aan de invoering van een toeristenverbod in de 166 cannabis van de stad cafés of coffeeshops. In de rest van het land zijn niet-ingezetenen uitgesloten van coffeeshops, maar Amsterdam kreeg bij de introductie een uitzondering op de regel.

De regering heeft experimenten met gereguleerde marihuanaproductie in 10 steden gesanctioneerd, maar dat proces zal pas volgend jaar van start gaan. Tilburg en Breda behoren tot de steden die zullen deelnemen aan de proeven en hun beide burgemeesters hebben het manifest ondertekend.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment