20.000 koppels hebben de knoop doorgehakt in 20 jaar homohuwelijk in NL

Foto: Depositphotos.com

Twintig jaar nadat het homohuwelijk in Nederland legaal werd, 19.000 mannen en 21.000 vrouwen hebben in het huwelijksbootje gestaan met iemand van hetzelfde geslacht, zei het CBS dinsdag.

In 2001 had 42% van de paren hun relatie al geformaliseerd in een geregistreerd partnerschap, maar dat cijfer is de afgelopen vijf jaar gekrompen tot slechts 3%, nu zijn de officiële partnerschappen niet meer nodig, aldus het CBS.

De cijfers laten ook zien dat elk jaar ongeveer 400 homoparen scheiden, waarbij vrouwen bijna twee keer zoveel kans hebben om uit elkaar te gaan als mannen. Iets meer dan een kwart van de homovrouwen scheidt binnen 10 jaar, tegen 14% van de homomannen en 16% van de heteroseksuele stellen.

Nederland was het eerste land ter wereld dat huwelijken tussen mensen van hetzelfde geslacht legaliseerde, gevolgd door België, Canada en Zuid-Afrika.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment