17 klanten één dag cel in voor seks met 16-jarige ‘prostituee’

17 klanten één dag cel in voor seks met 16-jarige ‘prostituee’

Rechters in Den Bosch hebben 16 mannen en een vrouw die seks hadden met een 16-jarig meisje veroordeeld tot een symbolische gevangenisstraf van één dag en tussen 120 en 180 uur taakstraf.

De cliënten zeiden allemaal dat ze niet wisten dat het meisje, dat blijkbaar niet tot prostitutie was gedwongen, minderjarig was.

De rechtbank zei dat seks met een minderjarige weliswaar een misdaad is, zelfs als ze met wederzijdse toestemming wordt bestraft, maar dat de straf de ernst van het misdrijf moet weerspiegelen. In dit geval verscheen het meisje en deed ze alsof ze meerderjarig was en haar cliënten hadden geen reden om aan te nemen dat ze minderjarig was, aldus de rechtbank.

Ook de drie chauffeurs die het meisje naar hotels in Eindhoven en Limburg brachten, werden schuldig bevonden. Eén kreeg zes maanden cel omdat hij ‘het meisje respectloos behandelde’. De anderen kregen een dag cel en een taakstraf.

De zaak brak twee jaar geleden uit nadat rechercheurs getipt waren over een seksadvertentie. Rechercheurs maakten een afspraak en toen ze bij het hotel aankwamen, vonden ze de 16-jarige. Gegevens van haar klanten werden teruggevonden op haar mobiele telefoon.

De zaak is de grootste in zijn soort in Nederland sinds 2015, toen zes mannen werden veroordeeld voor seks met een 16-jarig meisje. Haar pooier kreeg twee jaar cel, maar de cliënten kregen ook een dag cel.

Het OM laat in een reactie weten dat de straffen tegenvallen en in hoger beroep gaan.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment