150.000 nieuwe woningen krijgen last van vliegtuiglawaai

150.000 nieuwe woningen krijgen last van vliegtuiglawaai

Zeker 150.000 woningen die de komende jaren gebouwd gaan worden, zullen door de nabijheid van Schiphol te maken krijgen met geluidsoverlast van vliegtuigen. milieuorganisaties.

Ze zeggen dat huisvesting op ten minste 115 locaties binnen 40 kilometer van Schiphol de normen van de Wereldgezondheidsorganisatie voor vliegtuiglawaai zal overtreden wanneer het wordt gebouwd.

De gebieden variëren van Heiloo in het noorden van Noord-Holland tot Katwijk in het zuiden. De meeste woningen die in de problemen komen, bevinden zich in de omgeving van Amsterdam, maar Haarlemmermeer en Zaanstad hebben ook een groot aantal geplande woningen binnen de geluidszone.

De organisaties achter het rapport roepen gemeenten nu op om druk uit te oefenen op de rijksoverheid om Schiphol te dwingen de geluidsoverlast terug te dringen. In feite zou dit minder vluchten betekenen.

Het is de bedoeling dat het kabinet dit jaar haar strategie voor de toekomst van de luchtvaartsector publiceert.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment