140.000 mensen beboet voor het overtreden van de avondklok of social distancing-regels

140.000 mensen beboet voor het overtreden van de avondklok of social distancing-regels

In de twee jaar sinds het coronavirus Nederland bereikte, zegt het Nederlandse Openbaar Ministerie de zaak te hebben behandeld 1.475 strafrechtelijke onderzoeken met betrekking tot de pandemie.

In 2020 hadden de meeste gevallen betrekking op mensen die spugen of hoesten naar de politie en werknemers in de publieke sector in een poging hen te besmetten, zei de afdeling donderdag. In 2021 waren de meeste vervolgingen betrokken bij mensen die hadden deelgenomen aan demonstraties tegen het coronavirusbeleid van de overheid.

De meeste van die zaken – 404 – vloeiden voort uit de rellen die eind januari 2021 plaatsvonden, toen de avondklok werd ingesteld. In totaal ging het in 91 gevallen om tieners onder de 18 jaar.

Bovendien kregen bijna 146.000 mensen boetes voor het overtreden van de avondklok, het niet dragen van een masker of het niet respecteren van sociale afstand sinds de beperkingen werden ingevoerd. Uiteindelijk werden echter bijna 4.000 gevallen geseponeerd na protesten.

Daarnaast kozen 913 mensen ervoor om naar de rechter te stappen en de boete aan te vechten. Van de zaken die tot nu toe zijn behandeld, zijn 143 mensen niet schuldig bevonden of zijn de aanklachten tegen hen afgewezen.

De boete is momenteel € 95 voor een volwassene, maar was € 390 tot oktober 2020. Het bedrag werd echter verlaagd nadat parlementsleden zeiden dat een Covid gerelateerde boete mag niet betekenen mensen hadden een strafblad.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment