14% van de passagiers uit Zuid-Afrika test nog steeds positief op Covid

14% van de passagiers uit Zuid-Afrika test nog steeds positief op Covid

Ongeveer 14% van de passagiers die de afgelopen vijf dagen vanuit Zuid-Afrika in Nederland zijn aangekomen, is positief getest op het coronavirus, zei GGD Kennemerland vrijdag.

Dat is een stijging ten opzichte van vorige week, toen 9% van de passagiers positief testte bij de vrijwillige controles op de luchthaven, maar het is nog te vroeg om van een trend te spreken, aldus de gezondheidsraad.

Mensen die vanuit Zuid-Afrika naar Nederland reizen, moeten een negatieve PCR-test laten zien voordat ze aan boord gaan en worden ‘dringend aanbevolen’ om een ​​tweede test op Schiphol te laten doen. Ongeveer de helft van de aankomsten op de twee vluchten per dag profiteert hiervan.

De gezondheidsraad zei niet te weten of passagiers waren ingeënt of dat ze besmet waren met de Omicron-variant van het virus. Wel liet het weten dat het het speciale testcentrum op Schiphol in ieder geval tot de kerst zal blijven exploiteren.

Alle aankomsten uit Zuid-Afrika moeten bij aankomst in Nederland minimaal vijf dagen in quarantaine gaan, of langer als ze positief testen op het virus.

Minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge zei vorige week dat er goed gecontroleerd gaat worden of mensen wel thuis blijven.

Iedereen die betrapt wordt op het breken van de quarantaine na aankomst uit een land met een zeer hoog risico, riskeert een boete van € 339. ‘Iedereen die naar huis kan, kan daar veilig in quarantaine’, zei hij. ‘Er zullen telefoontjes en controles voor de deur zijn.’

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment