130 mensen op festival Verknipt hadden coronavirus voor aankomst: GGD

130 mensen op festival Verknipt hadden coronavirus voor aankomst: GGD

Zeker 130 mensen die eerder deze maand het Vernipt-techofestival in Utrecht bijwoonden, waren waarschijnlijk al besmet met het coronavirus toen ze binnenkwamen, zei de regionale gezondheidsraad donderdag.

Meer dan 1.100 mensen hebben positief getest op coronavirus sinds ze het tweedaagse festival bijwoonden, maar het is onwaarschijnlijk dat de uitbraak is veroorzaakt door een enkele superverspreider, zegt de specialist infectieziekten van de gezondheidsraad.

Putri Hintaran bestudeerde data van het festival en informatie die achteraf is gegenereerd door contactopsporing. Ze zegt nu dat het waarschijnlijk is dat in een derde van de gevallen die ze onderzoekt, de persoon al coronavirus had toen ze aankwamen.

Er is geen bewijs van wijdverbreide fraude met QR-codes, zei ze.

In plaats daarvan wisten veel festivalgangers niet dat ze besmet waren omdat snelle tests tot 40 uur oud werden geaccepteerd als bewijs dat ze coronavirusvrij waren. Dat is nu teruggebracht tot 24 uur.

Ook heeft de overheid een verbod ingesteld op festivals met grote groepen mensen.

Camping

Ondertussen deelt het gezondheidsbestuur Zeeland gratis zelftests uit aan mensen die op populaire campings verblijven om de verspreiding van het virus tegen te gaan.

Camping Duin en Strand is razend populair bij jongeren en biedt plaats aan 1.700 gasten per week.

‘We willen voorkomen dat ze hun ouders en grootouders besmetten als ze thuiskomen van vakantie’, zegt een woordvoerster tegen de lokale omroep Zeeland.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment