13.000 bedrijven die corona-ondersteuning hadden, zijn gestopt met werken

13.000 bedrijven die corona-ondersteuning hadden, zijn gestopt met werken

Cafés waren deze winter gesloten.

Zo’n 13.000 bedrijven die enige vorm van overheidssteun ontvingen om de impact van het coronavirus het hoofd te bieden, waren eind maart sowieso gestopt met werken, zei het nationale statistiekbureau CBS vrijdag.

Van de 586.000 bedrijven die steun hebben gekregen van het coronavirus, sloot meer dan 2% voorgoed de deuren, vergeleken met 9% van de bedrijven die geen hulp claimden, aldus het CBS. Faillissementen, die momenteel op een historisch dieptepunt staan, vertegenwoordigden een klein deel van het aantal bedrijven dat stopte met handelen.

Tozo, het ondersteuningspakket voor freelancers en zelfstandigen, werd aangevraagd door 300.000 mensen, van wie slechts 1% het opgaf, terwijl 3% van de bedrijven die uitstel van belastingbetalingen aanvroegen, stopten.

In de horeca sluit 3% van de bedrijven met overheidssteun de winkel, tegenover 17% van de bedrijven zonder. In totaal vroeg 73% van de horecabedrijven om enige vorm van overheidshulp om de crisis door te komen.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment