123inkt te koop, FD schat aankoopprijs op ongeveer €500m

123inkt te koop, FD schat aankoopprijs op ongeveer €500m

Online cartridge- en kantoorbenodigdhedenbedrijf 123inkt staat te koop en zou minstens € 500 miljoen kunnen ophalen, de Financieel Dagblad zei donderdag, onder vermelding van anonieme bronnen.

De bronnen suggereren dat de brutowinst van het bedrijf momenteel in de buurt van € 50 miljoen tot € 60 miljoen ligt en dat een koper ongeveer 10 keer zoveel zou moeten betalen.

De laatst gepubliceerde cijfers van 123inkt dateren van 2019, toen de nettowinst € 28,5 miljoen bedroeg, maar dat was vóór de coronaviruspandemie die leidde tot een golf van online winkelen. Het bedrijf claimt nu vier miljoen klanten, vergeleken met 2,5 miljoen voordat de coronaviruscrisis uitbrak.

Het bedrijf is in 2000 opgericht door Gerben Kreuning die begon met het verkopen van computeronderdelen op beurzen en op de bazaar in Beverwijk. In 2003 verhuisde het bedrijf naar België en in latere jaren breidde het uit naar andere websites, zoals 123schoon voor schoonmaakproducten.

123inkt is verwikkeld in een langlopend juridisch geschil met printermaker Hewlett Packard over het hergebruiken van oude HP-cartridges.

 

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment