12-jarige jongen gedood en een ander ernstig gewond bij explosief incident

12-jarige jongen gedood en een ander ernstig gewond bij explosief incident

Bij een ongeval met explosieven in Haaksbergen, een klein stadje in Overijssel, is een 12-jarige jongen omgekomen en een 11-jarige zwaargewond.

De politie zegt dat de jongens onschuldige omstanders waren en dat er één persoon is gearresteerd in verband met het incident.

Een politiewoordvoerder zegt dat de kinderen hadden gezien hoe iemand een zelfgemaakt hamersysteem gebruikte om explosieven aan te steken tijdens een straatfeest waarbij vier gezinnen betrokken waren in de Albert Cuypstraat.

EEN klaphamer is een zelfgemaakte manier om explosieven te ontsteken met behulp van een metalen hamerconstructie met een klein bakje voor de kracht, vaak magnesium. Klaphamers zijn een populaire traditie in de regio Twente en zijn legaal in Nederland.

De politie onderzoekt nog wat er precies is misgegaan. Volgens de Telegraaf kwamen de jongens mogelijk langs toen de explosieven afgingen.

Een andere populaire Nederlandse traditie met nieuwjaar is: carbidschieten – de praktijk van het mengen van carbide en water in een melkbus met een deksel zodat deze explodeert.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment