1.400 edelherten worden deze winter geruimd in Oostvaardersplassen

1.400 edelherten worden deze winter geruimd in Oostvaardersplassen

Een edelhert in het wild

Staatsbosbeheer ruimt deze winter 1.400 edelherten die in natuurgebied de Oostvaardersplassen leven, af om de aantallen beheersbaar te houden.

Een telling eind oktober wees uit dat er zo’n 1.900 herten in het reservaat zijn, die er maar zo’n 500 aankunnen, meldt persbureau ANP.

Het reservaat wordt voortdurend geruimd sinds de winter van 2018, toen meer dan de helft van de 5.230 herten, pony’s en runderen die in het reservaat bij Almere leefden stierf – de meeste werden doodgeschoten door personeel van de bosbouwcommissie omdat ze honger hadden.

Grote zoogdieren werden in de jaren tachtig en negentig in het reservaat geïntroduceerd om jonge scheuten te eten, waardoor het gebied open bleef zodat het ganzen en andere watervogels zou aantrekken.

In het oorspronkelijke plan zou het reservaat worden gekoppeld aan de Veluwe, maar dat is geschrapt in het kader van bezuinigingen, waardoor de dieren niet naar nieuwe gebieden kunnen verhuizen.

Ook zijn er continu damherten die leven in de duinen ten westen van Amsterdam en van wilde zwijnen die op de Veluwe leven.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment